Moje první lyžování v Itálii + tipy, co musíte ochutnat

IMG_9911

Pokud mě sledujete na instagramu nebo Facebooku, tak jste si jistě už stihli všimnout, že jsem se minulý týden vrátila z lyží. Spamovala jsem tam totiž velmi aktivně a nadšeně:-) Asi tomu nebudete věřit, ale čekala jsem 27 let na to, až budu poprvé v životě lyžovat na pořádným kopci. Pro hodně lidí je to nepochopitelný, že jsem nejezdila každej rok do Alp jako ostatní, ale moji rodiče nelyžujou a já na to sama nikdy neměla finance:-) Letos se konečně zadařilo a tak jsme s přítelem vyrazili, hurá!

IMG_9890

Protože toho chci letos procestovat co nejvíc (tik/tak moje bio hodiny:D), musela jsem se pokusit najít něco levnějšího. Nakonec jsem objevila zájezd do střediska Monte Bondone za skvělý peníze. Ubytování na 3 noci s permicí nás vyšlo na 4000,- na osobu. Jeli jsme autem a občas si něco uvařili a odpoledne si dali vždy nějakou mňamku na kopci. Italskou kuchyni miluju, takže bych se bez ochutnání pravý pizzy nemohla vrátit:)

I když lyžuju od svých pěti let tak na mě před odjezdem padl strach, že to nezvládnu. Nelyžovala jsem totiž asi 8 let, tušila jsem ale, že si to se snowboardem tolik neužiju. Což se nakonec potvrdilo. Byl to úžasnej pocit, když jsem poprvé dopnula lyže, zhluboka se nadechla a skočila z kopce a ono to šlo. Naprosto přirozeně. Opravdu se mi potvrdilo, že se to nezapomíná.

IMG_9941

Cesta, ač trvala asi deset hodin, probíhala v poklidu a jako již tradičně jsem z ní většinu prospala.:-) Jak se mnou začne trncat jakýkoliv dopravní prostředek, tak prostě spím. Roky praxe z mýho cestování se zpíváním. Měli jsme pronajatý apartmán v kopci hned u sjezdovky, takže se dalo dojet až k hotelu, i když takovou brutální cestičkou mezi stromama. Asi někdo vytušil, jak moc jsem ze všeho vykulená a zařídil mi exkluzivní počasí. Tři dny tepla a sluníčka a do toho zasněžený štíty hor. Celou dobu, co jsem lyžovala jsem se usmívala jako blbec:) Prostě absolutní štěstí a radost. A nejvíc jsem byla na sebe pyšná, že jsem vydržela lyžovat opravdu celý den, i přes to jak moc to bolelo do nohou, takže je vidět, že se mi ta fyzička přeci jen zlepšuje. Byly to tři nádherný dny strávený s mým nejmilovanějším a užívala jsem si každou minutu, každej sluneční paprsek, každou pusu, každý bombardino a každou jízdu lanovkou nahoru, kdy vám klimbaj nohy nad zemí.

IMG_9901

A co musíte na horách určitě ochutnat?

Co si musíte dát na svahu v Itálii k jídlu a pití? Ke každýmu cestování podle mě patří ochutnávání místních dobrot. K čemu je si tahat řízky v batohu, když všude vařej to, co si už nikde nedáte. Italskou kuchyni znám křížem krážem, přesto se na horách podávají věci, které jsem ještě neměla. Třeba takový BOMBARDINO!

Horký lahodný nápoj z whiskey, vaječného koňaku, mléka a opravdu hutné pravé šlehačky posypané kakaem. Uff. Pro ty kdo mají rádi sladký ideální:) A tahle dokonalost se pije ještě v lyžákách na vyhřátý terase.

FullSizeRender(3)

Druhou dobrotou je nápoj CALIMERO. Což je v podstatě bombardino s espressem, káva srazí tu sladkost a je to vynikající. Můj Míša si zvolil za favorita tohle, takže je to jasně pití pro chlapy:-)

A na závěr: denně jsme si dávali APEROL SPRITZ, což je smíchaný Prosecco, Aperol a sodovka. Chutná vždy, ale když chytnete Happy hour, tak ještě víc:-)

Další horskou klasikou jsou Tyrolské knedlíčky nebo špecle s uzeným masem, ale ty jsem si nestihla dát…

IMG_1498

IMG_9895Tady mám pěkně křivý nožičky:-)

IMG_9915To jsou panorámata!IMG_1493Dokonalý Aperol SpritzIMG_9918#happy

IMG_9922 IMG_9931Kravinky a hovadinkyIMG_9903 IMG_9983Můj snowborďák

IMG_9987PózičkyIMG_9901Svah jen pro nás!

FullSizeRender

Závěrečný obžerství, pizza je jasná volba:)

Mohlo by vás zajímat

8 comments

  1. Nádherné fotky a ta příroda tam je okouzlující. Já sama jsem velký milovník hor a sněhu, takže mi nezbývá nic jiného, než tiše závidět. 😀 Věřím, že jste si to náramně užili! :)
    Já kávu jako takovou nepiji… když už tak jedině takové ty hodně, hodně sladké a popřípadě předělávky kávy jako latté, takže pro mě vypadá calimero úplně úžasně a ráda jednou vyzkouším.

    1. Děkuju Ti moc! Užili jsme si to maximálně, byly to takový moje tři vysněný dny <3 dokonce se mi zdává, že se vracím zpět:-) Tak calimero by ti určitě chutnalo, je takový kávový a přitom sladký. Taky miluju hory a ráda bych prochodila Norsko s batohem:)

  2. V Monte Bondone jsem byla už čtyřikrát, jezdíme tam vždycky před Vánoci s partou kamarádů. Je to tam skvělé, krásné hory, málo lidí, skvělý personál v hotelu i ve skibarech. A Calimero taky miluju :-)

    1. Fakt? Tak to je paráda! Já bych se příště ráda vydala zase do jiných míst – nerada se vracím na stejné místo, přijde mi, že je škoda nevidět zase něco nového :-)
      Děkuji za komentář!

  3. To vypadá na vydařenou dovolenou, máte dobré fotky, fakt dobré :-)
    Já si jídlo v Itálii užívám pokaždé, hodně mi vyhovuje jejich kuchyně, je škoda, že v některých střediscích sázejí čím dál víc na mezinárodní kuchyni a místních specialit ubývá. Jestli tam ještě někdy pojedete, tak za návštěvu určitě stojí Alta Valtellina, je to nedaleko švýcarského Svatého Mořice :-)

    1. Děkuji za komentář a pochvalu Evko :-)
      Italskou kuchyni si také užívám vždy! Jinak souhlasím – zásadně v cizině jíme místní kuchyni a snažím se ochutnat co nejvíce specialit :) A děkuji za tip, snad se mi podaří se tam podívat :)

Napsat komentář: Adele Zrušit odpověď na komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *